Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fasírt

Répási Eszter
vezető dietetikus

A fasírt rendkívül közkedvelt feltét, melyet főként főzelékekhez szoktunk fogyasztani. Készítsük zsírszegény húsokból, majd süssük meg sütőben. Ezzel a két kis aprósággal elkerülhetjük a túlzott zsírbevitelt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

500 gerezd darált pulykamell
6 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet Bors
1 csipet pirospaprika

elkészítés

1

A hagymákat hámozzuk meg, majd a vöröhagymát vágjuk apróra, a fokhagymát reszeljük le.

2

A tojást mossuk meg!

3

Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, majd nedves kézzel gyúrjunk gombócokat a masszából.

4

Forgassuk zsemlemorzsába, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

5

Spricceljük le a gombócokat kevés olajjal.

6

Fedjük le alufóliával.

7

180°C-ra előmelegített légkeveréses funkcióra állított sütőben süssük kb 20 percig, majd vegyük le róla az alufóliát és süssük további 20 percig.


Allergének: Tojást tartalmaz glutén tojás