Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fahéjas-vaníliás körtesüti

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Az ünnepekkor mindenki szereti, ha van otthon valami édes finomság – de a torkosság nem jelenti azt, hogy a maradéknak gondolt ételt ki kell dobni! Maradék kalácsból is lehet ínycsiklandó desszertet készíteni: például ezt a mennyei körtesütit!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

6 vastag szelet kalács
3 dl habtejszín
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
4 db körte
1 csipet őrölt fahéj
100 gerezd 70%-os étcsokoládé

elkészítés

1

A tejszínt keverd össze a vaníliás cukorral, fahéjjal, a citrom lereszelt héjával és a tojásokkal.

2

Egy tűzálló tálban rendezd el a felszeletelt kalácsokat. A kimagozott körtéket és a csokidarabokat tedd az összevágott kalácsok közé, illetve díszítésnek a tetejére.

3

Végül locsold meg a vaníliás keverékkel.

4

180 fokon 20 perc alatt süsd készre.


Allergének: