Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fahéjas-mogyorós zabkásával töltött sült alma

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Ha csak egy új receptet próbáltok ki ősszel, ez legyen az! Nincs az a nap, amit nem dob fel egy ilyen kényeztető reggeli. Készítsétek elő egy pörgős hétköznapra, vagy jutalmazzátok meg magatokat vele a hétvégén!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 3 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

6 db piros alma
200 g görög joghurt
1,5-2 dl tej
180 g zabpehely
100 g törökmogyoró
2 ek méz
fahéj

elkészítés

1

Az almák tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejüket, a kivett részeket pedig felaprítjuk.

2

Összekeverjük a zabpelyhet, mogyorót, fahéjat, görög joghurtot, az almák felaprított belsejét, a mézet és tejet.

3

A kész tölteléket az almákba kanalazzuk.

4

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

5

Tört törökmogyoróval, egy kis mézzel vagy akár görög joghurttal tálaljuk.


Allergének: