receptet találtunk
A hideg gyümölcslevessel nem csak nyáron arathatunk nagy sikert. Ez a fahéjas, almás változat tökéletes előétele lehet a karácsonyi lakomának.
Kép forrás: saját forrás
Az almákat pucolás után vágjuk kockákra és pároljuk puhára a vízben. Keverjünk hozzá ízlés szerint mézet, adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, a fahéjat és a gyömbért. Botmixer segítségével turmixoljuk simára. A tejszínt keverjük csomómentesre a vaníliás pudinggal, tegyünk hozzá pár merőkanállal a forró levesből, majd keverjük össze a levessel és forraljuk pár percig.
A karamellizált almához az almát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a mézet, adjuk hozzá az almakockákat, a durvára vágott diót és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd terítsük sütőpapírra, amit előtte vékonyan kenjünk át olajjal.
A tejszínhabot verjük fel, ebből kanállal szaggassunk galuskákat.
A levest alaposan lehűtve tálaljuk a diós almával és a habgaluskával.
Allergének: