Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Fahéjas almakrémleves glutén- és tejmentesen, mézen karamellizált almával, dióval és tejszínhab galuskával

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A hideg gyümölcslevessel nem csak nyáron arathatunk nagy sikert. Ez a fahéjas, almás változat tökéletes előétele lehet a karácsonyi lakomának.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

6 db közepes méretű, savanykás alma
1 liter víz
1 db citrom leve
fél db citrom reszelt héja
1 kávéskanál fahéj / vagy 2 rúd fahéj
1 evőkanál vaníliás pudingpor
200 ml növényi tejszínhab
1 csipet
1 csipet gyömbér por
ízlés szerint Auchan akácméz

Hozzávalók a mézes almás dióhoz

1 db közepes méretű alma
1 marék durvára vágott dió
2 evőkanál Auchan akácméz

hozzávalók a tetejére

200 ml növényi tejszínhab

elkészítés

1

Az almákat pucolás után vágjuk kockákra és pároljuk puhára a vízben. Keverjünk hozzá ízlés szerint mézet, adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, a fahéjat és a gyömbért. Botmixer segítségével turmixoljuk simára. A tejszínt keverjük csomómentesre a vaníliás pudinggal, tegyünk hozzá pár merőkanállal a forró levesből, majd keverjük össze a levessel és forraljuk pár percig.

2

A karamellizált almához az almát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a mézet, adjuk hozzá az almakockákat, a durvára vágott diót és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd terítsük sütőpapírra, amit előtte vékonyan kenjünk át olajjal.

3

A tejszínhabot verjük fel, ebből kanállal szaggassunk galuskákat.

4

A levest alaposan lehűtve tálaljuk a diós almával és a habgaluskával.


Allergének: