Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Epres quinoa szelet

Répási Eszter
vezető dietetikus

A quinoa egy igazán tápláló gabonaféle, mely gazdagon tartalmaz B-,C-, és E-vitaminokat. Magas rosttartalmával hozzájárul emésztésünk könnyítéséhez. Gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A quinoa szelet kíváló választás lehet tízóraira, vagy uzsonnára.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

allergén

tojás

hozzávalók

1.5 csésze csésze finomszemű zabpehely
1 csésze csésze főtt quinoa
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál méz
3 evőkanál lenmag
2 db banán
2 db tojás
2 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál citromlé
1.5 csésze eper

elkészítés

1

Mérjük ki a hozzávalókat, majd egy nagy tálban keverjük össze a főtt quinoát, a zabot, a mézet, a sütőport és a lanmagot.

2

A banánokat megmossuk, meghámozzuk, majd egy tálban villával összenyomkodjuk. Ehhez keverjük hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és a frissen facsart citromlevet.

3

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat.

4

Adjuk hozzá az alaposan megmosott, majd feldarabolt epret is.

5

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

6

Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc alatt süssük meg.


Allergének: glutén laktóz