receptet találtunk
A quinoa egy igazán tápláló gabonaféle, mely gazdagon tartalmaz B-,C-, és E-vitaminokat. Magas rosttartalmával hozzájárul emésztésünk könnyítéséhez. Gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A quinoa szelet kíváló választás lehet tízóraira, vagy uzsonnára.
Kép forrás: saját forrás
Mérjük ki a hozzávalókat, majd egy nagy tálban keverjük össze a főtt quinoát, a zabot, a mézet, a sütőport és a lanmagot.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, majd egy tálban villával összenyomkodjuk. Ehhez keverjük hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és a frissen facsart citromlevet.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
Adjuk hozzá az alaposan megmosott, majd feldarabolt epret is.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc alatt süssük meg.
Allergének: glutén laktóz