Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Epres krémtúró gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, de valami igazán frissítő, finom desszertre vágyunk, készítsünk házi, vaníliás krémtúrót epres szósszal. Az eper helyett használhatunk egyéb friss vagy akár fagyasztott gyümölcsöt is. Szerintem mennyei málnával és piros bogyós gyümölcsökkel egyaránt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók a krémtúróhoz

250 g Auchan túró
200 g Auchan görög joghurt
300 g Auchan 2,8%-os tej
40 g vaníliás pudingpor
1 csomag Auchan vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál porcukor
fél db citrom reszelt héja

hozzávalók az eperszószhoz

320 g eper
1 evőkanál cukor
1 csomag Auchan zselatin

elkészítés

1

A krémtúróhoz a vaníliás pudingból, kristálycukorból és a tejből főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük le.

2

A túrót törjük össze villával, adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a hideg pudingot és a citrom reszelt héját, ezután botmixer segítségével turmixoljuk simává.

3

Az epret mossuk meg, vágjuk össze és tegyük egy lábosba. Főzzük kb. 10 percet, ha szükséges, egy kevés vizet tegyünk hozzá. Kb. 8 perc után keverjük hozzá a cukrot. A főzőlapról levéve keverjük bele a zselatint, és botmixerrel pürésítsük.

4

6 kistál aljába osszuk el az epres öntetet, és tegyük a hűtőbe fél órára.

5

Merjünk a tetejére krémtúrót, majd díszítsük eperrel.


Allergének:

további receptek

Áfonyás kalácskoszorú glutén- és tejmentesen Nekem az aszalt áfonya az egyik kedvenc csemegém. Szeretem csak úgy, önmagában falatozni vagy sós magvak mellé rágcsálni, de a legnagyobb kedvencem, mikor egy puha kelt tészta köntöst kap. Most egy kalácstésztába csomagoltam, és koszorút készítettem belőle. Ennél szebb sorsa nem is lehet számomra az áfonyának. A kalács tésztája elég semleges ízű, nem túl édes, így sós vajjal is nyugodtan fogyaszthatjuk vagy megkenhetjük a kedvenc lekvárunkkal. Az áfonyás verzió után pedig érdemes kipróbálni ezt a tésztát egyéb töltelékkel, akár kakaós csiga formában is. Kohári Éva 30 perc Bajor perec glutén- és tejmentesen A perec eredetileg vízből, lisztből és élesztőből készült, jellegzetesen formált péksütemény. Ma már egész Európa és Amerika egyik kedvelt street foodja. Rengeteg anekdota és legenda kering a perec születéséről. A bajor perec az írások szerint a véletlen műve: egy pék felesége véletlenül belelökte a formázott péksütiket a lúgos felmosóvízbe, majd odaadta a férjének, hogy gyorsan süsse ki. Én előszeretettel készítem ezt a „lúgos” verziót, hiszen a szódabikarbónás előfőzéstől lesz a külseje igazán ropogós, a belseje viszont puha. Ez a lépés persze kihagyható, de a perecünk így nem lesz más, mint egy perec alakú kenyér. A tetején lévő sós „pancsról” mindig a gyerekkorom jut eszembe. Biztos nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy először gyorsan lerágom a pancsot, utána jöhet a perec többi része. Kohári Éva 30 perc