receptet találtunk
Ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, de valami igazán frissítő, finom desszertre vágyunk, készítsünk házi, vaníliás krémtúrót epres szósszal. Az eper helyett használhatunk egyéb friss vagy akár fagyasztott gyümölcsöt is. Szerintem mennyei málnával és piros bogyós gyümölcsökkel egyaránt.
Kép forrás: saját forrás
A krémtúróhoz a vaníliás pudingból, kristálycukorból és a tejből főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük le.
A túrót törjük össze villával, adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a hideg pudingot és a citrom reszelt héját, ezután botmixer segítségével turmixoljuk simává.
Az epret mossuk meg, vágjuk össze és tegyük egy lábosba. Főzzük kb. 10 percet, ha szükséges, egy kevés vizet tegyünk hozzá. Kb. 8 perc után keverjük hozzá a cukrot. A főzőlapról levéve keverjük bele a zselatint, és botmixerrel pürésítsük.
6 kistál aljába osszuk el az epres öntetet, és tegyük a hűtőbe fél órára.
Merjünk a tetejére krémtúrót, majd díszítsük eperrel.
Allergének: