Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Epres galette glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A galette nem más, mint egy fantasztikus francia pite. A tésztája egy egyszerű linzer alap, a tölteléket pedig kedvünk szerint variálhatjuk a kedvenc gyümölcseinkkel, de a tésztából a cukrot kihagyva készíthetünk sós verziót is. Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt, önmagában vagy a kedvenc fagylaltunkkal.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók a tésztához

300 g Schär bread mix liszt
160 g Auchan margarin
60 g porcukor
1 db "M-es" méretű Auchan tojássárgája
75 g jéghideg víz

hozzávalók a töltelékhez

500 g eper
2 evőkanál Auchan szamócadzsem
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál Auchan nádcukor

hozzávalók a tetejére

1 db "M-es" méretű Auchan tojás
ízlés szerint szeletelt Auchan mandula

elkészítés

1

A tésztához a lisztet és a porcukrot keverjük össze egy keverőtálban, és morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vizet és gyors mozdulatokkal gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe, amíg előkészítjük a tölteléket.

2

Az epret mossuk meg alaposan, vágjuk le a szárát és szeleteljük vékonyan, majd hintsük meg vaníliás pudinggal.

3

A tésztát egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 3 mm vastagra, kör alakúra.

4

A tetejét kenjük meg vékonyan lekvárral úgy, hogy a szélen 2-3 cm-es sáv maradjon ki. Ezt fogjuk ráhajtani. A lekvár tetejére halmozzuk a szeletelt epret.

5

A tészta szélét hajtsuk az epres töltelékre, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg szeletelt mandulával. Az eperre szórjunk barnacukrot. A sűtőpapír segítségével emeljük a pitét egy tepsibe.

6

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.


Allergének: