Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Elote - mexikói kukorica

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Ha nyár, akkor kukorica! És bár imádjuk a klasszikus kukorica ízét, azért néha jó feldobni a már jól ismert dolgokat: itt az elote, egy mexikói

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

5 cső kukorica
100-150 g fetasajt
200 g görög joghurt
koriander
Só, bors
2 gerezd fokhagyma
limelé

elkészítés

1

Eltávolítjuk a kukorica haját és a külső, elszáradt leveleit.

2

A sütőrácsra helyezve 175 fokon kb. 30 percig sütjük.

3

A szószhoz a fetasajtot, joghurtot, sót, borsot, koriandert, fokhagymákat és limelét összekeverjük egy tálban

4

Ha megsült a kukorica, leszedjük a héjakat és megkenjük a joghurtos szósszal.

5

Megszórjuk friss korianderrel, piros paprikával, és egy kis extra limelével tálaljuk.


Allergének: