receptet találtunk
Karácsonykor egy jó halászlé mellett általában felsorakoznak az asztalon az ünnepi sültek is. A következő recept ebben a ligában indul egészen esélyes nyertesként, hiszen elkészítésekor nem csak a csomagolást gyakorolhatod, de ebből a sertésszűzből minden falat egy ajándék. Ha pontosan követed a receptet, biztos lehetsz benne, hogy morzsája sem marad a vacsora végére!
Kép forrás: saját forrás
A mézet és a mustárt kikeverjük, majd bekenjük vele a húst.
Sózzuk és borsozzuk, végül megszórjuk kakukkfűvel is, és beterítjük bacon szeletekkel.
Megkötözzük egy henteszsineggel, hogy ne essen szét.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és minden oldalán lepirítjuk a sertésszüzet.
Ráfektetjük egy rácsra, mellédobjuk a fokhagymagerezdeket, felöntjük borral és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
A sütőből kivéve, szeletelés előtt 10 percig pihentetjük a húst.
A sütőtökpüréhez fűszerezzük a felszeletelt, kimagozott tököt: meglocsoljuk mézzel, meghintjük sóval, borssal, chilivel és kevés olajat csepegtetünk rá.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és puhára sütjük.
A vajjal és a tejszínnel pürésítjük.
A sertésszűz szeleteket a püréágyon tálaljuk, és meglocsoljuk a boros szafttal.
Allergének: