Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Egészben sült mézes sertésszűz zsályás sütőtökpürével

Havas Dóra
gasztroblogger

Karácsonykor egy jó halászlé mellett általában felsorakoznak az asztalon az ünnepi sültek is. A következő recept ebben a ligában indul egészen esélyes nyertesként, hiszen elkészítésekor nem csak a csomagolást gyakorolhatod, de ebből a sertésszűzből minden falat egy ajándék. Ha pontosan követed a receptet, biztos lehetsz benne, hogy morzsája sem marad a vacsora végére!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1 db sertészszűz
1 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 csipet
fél teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
15 dkg bacon szalonna
1 evőkanál étolaj
6 gerezd fokhagyma (héjával együtt)
1 dl fehér bor
50 dkg sütőtök
fél teáskanál csilipehely
2 teáskanál méz
1 teáskanál
1 csipet frissen őrölt bors
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál vaj
1 dl tejszín

elkészítés

1

A mézet és a mustárt kikeverjük, majd bekenjük vele a húst.

2

Sózzuk és borsozzuk, végül megszórjuk kakukkfűvel is, és beterítjük bacon szeletekkel.

3

Megkötözzük egy henteszsineggel, hogy ne essen szét.

4

Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és minden oldalán lepirítjuk a sertésszüzet.

5

Ráfektetjük egy rácsra, mellédobjuk a fokhagymagerezdeket, felöntjük borral és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

6

A sütőből kivéve, szeletelés előtt 10 percig pihentetjük a húst.

7

A sütőtökpüréhez fűszerezzük a felszeletelt, kimagozott tököt: meglocsoljuk mézzel, meghintjük sóval, borssal, chilivel és kevés olajat csepegtetünk rá.

8

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és puhára sütjük.

9

A vajjal és a tejszínnel pürésítjük.

10

A sertésszűz szeleteket a püréágyon tálaljuk, és meglocsoljuk a boros szafttal.


Allergének: laktóz, csili