Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Egészben sült camembert vörösboros hagymalekvárral

Havas Dóra
gasztroblogger

Jöhet egy fantasztikus sült camembert, mellé pedig isteni vörösboros hagymalekvár? Dóra és Feri legújabb fogásával garantáltan kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat! Próbáljátok ki!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

1 db egész camembert
3 ág rozmaring
1 marék dió
fél dl száraz fehérbor
3 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl balzsamecet
fél dl száraz vörösbor
1 evőkanál olívaolaj

hozzávalók a tálaláshoz

1 db Baguette

elkészítés

1

A hagymához az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. 

2

Ha megpuhultak, felöntjük a balzsamecettel és a vörösborral, és 20 percig gyöngyöztetjük, közben gyakran megkeverjük.

3

A camembert sajtot, ha nem fa dobozban van, kivesszük a csomagolásból és hőálló tálba tesszük (vagy a fa dobozban sütjük).

4

Megtűzdeljük rozmaring ágakkal, megszórjuk dióval és egy kevés fehérborral is meglocsolhatjuk.

5

20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük. Akkor jó, ha a belseje teljesen folyósra olvad.

6

Azonnal tálaljuk a hagymalekvárral és friss baguette-tel.


Allergének: