Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Édesburgonyás libaleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az édesburgonya gazdag béta-karotinban, valamint pektinben (vízben oldódó rost, melymegköti a koleszterin egy részét, így gátolja annak felszívódását.).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

700 g libamell filé
200 g édesburgonya
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
100 g gomba
100 g zöldborsó
120 ml 12%-os tejföl
2 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint rozmaring
izlés szerint tárkony
izlés szerint babérlevél

elkészítés

1

A libahúst megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázuk.

2

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, meghámozzuk, majd a a répát és a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk, az édesburgonyát felkockázzuk.

3

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a libahúst és összepirítjuk.

4

Felöntjük a vízzel, és fűszerezzük.

5

Adjuk hozzá a többi zöldséget is, és főzzük, míg már majdnem puhák lesznek.

6

A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, majd habarjuk be vele a levest.

7

Forraljuk össze.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes