Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Édesburgonya krémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az édesburgonya gazdag béta-karotinban, valamint pektinben (vízben oldódó rost, mely gátolja a koleszterin egy részének a felszívódását).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

5 db édesburgonya
fél db póréhagyma
150 ml 8 %-os főzőzejszín
izlés szerint vegamix
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint késhegyni frissen reszelt gyömbér
izlés szerint babérlevél
izlés szerint kb 650 ml víz

elkészítés

1

Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.

2

A póréhagymát szintén mossuk meg, és a felét karikázzuk fel vékonyan.

3

Helyezzük a zöldségeket egy lábasba, öntsük fel vízzel, ízesítsük és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4

Ha puha, vegyük le a tűzről és egy botmixer segítségével turmixoljuk krémesre (ha túl sűrű lett, vízzel még higíthatjuk).

5

Tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel ismét, majd öntsük hozzá a tejszínt.

6

Forraljuk össze.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes