receptet találtunk
A Dunahullám egy igazi, tradicionális magyar sütemény. A nevét arról kapta, ahogy a barna és a sárga rétegek találkoznak, hullámra emlékeztető rajzolatot adnak. Roppant mutatós, kiadós és igazán egyszerű az elkészítése. Készíthetjük friss cseresznyével, meggyel vagy akár befőttel is. Ehhez a mennyiséghez egy kb. 20x25 cm-es tepsit használjunk.
Kép forrás: saját forrás
A tésztához válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. A cukrot habosítsuk fel a margarinnal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját és fél citrom levét. A lisztet keverjük össze a sütőporral és adjuk a sárga masszához. Ehhez keverjük óvatosan, több részletben a tojáshabot.
Egy kb. 20x25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a tészta felét. A másik feléhez keverjük hozzá a kakaóport, és kenjük a fehér alapra.
A megmosott, magozott cseresznyét szórjuk a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre.
A krémhez a pudingport, a cukrokat és a tojások sárgáját keverjük csomómentesre a tejjel, főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük le.
A margarint keverjük habosra, majd habosítsuk tovább a lehűtött pudinggal.
A krémet simítsuk el a piskóta tetején, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
A tetejére készítsünk egy ganachet: a tejszínt forraljuk fel, a főzőlapról levéve keverjük el benne az étcsokoládét. Ezt kenjük a krém tetejére, és tegyük vissza dermedésig a hűtőbe.
Allergének: