Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Diós – szilvás pite

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Semmi fakszni, csak egy gyors és egyszerű recept. Illatozó szilva, roppanó dió édes porcukorral, vagy egy nagy gombóc vaníliafagyival.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

1 kg szilva
200 g cukor
400 g liszt
2 dl olaj
2 zacskó vaníliáscukor
0.5 zacskó sütőpor
4 nagyobb tojás
2 marék dió
4 db tojás
1 csipet
1 kevés fahéj

elkészítés

1

Mosd meg és magozd ki a szilvát, 8 darabot negyedelj, a többit aprítsd fel.

2

A tojásokat a cukorral és az egyik vaníliáscukorral keverd ki, add hozzá a sót, lisztet olajat, keverd alaposan össze. Elég sűrű tésztát fogsz kapni, ebbe keverd el az aprított szilvát.

3

Öntsd az egészet egy kb 20x30as kivajazott, kilisztezett tepsibe.

4

Rendezd el rajta a negyedelt szilvát, szórd meg a dióval. Mehet rá a fahéj és a másik vaníliáscukor is alaposan elosztva.

5

180 fokon süsd 40 percig, végezz tűpróbát. Ha nem ragad a tűre a tészta, akkor kész is.

6

Tálaláskor szórd meg porcukorral, vagy jöhet a vaníliafagyi.


Allergének: dió.