receptet találtunk
Semmi fakszni, csak egy gyors és egyszerű recept. Illatozó szilva, roppanó dió édes porcukorral, vagy egy nagy gombóc vaníliafagyival.
Kép forrás: saját forrás
Mosd meg és magozd ki a szilvát, 8 darabot negyedelj, a többit aprítsd fel.
A tojásokat a cukorral és az egyik vaníliáscukorral keverd ki, add hozzá a sót, lisztet olajat, keverd alaposan össze. Elég sűrű tésztát fogsz kapni, ebbe keverd el az aprított szilvát.
Öntsd az egészet egy kb 20x30as kivajazott, kilisztezett tepsibe.
Rendezd el rajta a negyedelt szilvát, szórd meg a dióval. Mehet rá a fahéj és a másik vaníliáscukor is alaposan elosztva.
180 fokon süsd 40 percig, végezz tűpróbát. Ha nem ragad a tűre a tészta, akkor kész is.
Tálaláskor szórd meg porcukorral, vagy jöhet a vaníliafagyi.
Allergének: dió.