Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Dió alapú kakaós sütemény

Répási Eszter
vezető dietetikus

Diófélék fogyasztásával teszünk egészségünk megóvásáért, de vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, ugyanis az olajos magvak rendkívül magas energiatartalommal rendelkeznek, melyet főként a benne található többszörösen telítetlen zsírsavak adnak (ómega-3, ómega-6).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

140 g darált dió
80 g xilit
50 g margarin
40 ml 1,5 %-os tej
20 g házi baracklekvár
20 g holland kakaópor

elkészítés

1

A tojásokat megmossuk, majd szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.

2

A sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a xilittel.

3

Ezután hozzáadjuk a darált diót, a dzsemet, a tejet és a kakaóport.

4

A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a másik masszához forgatjuk.

5

Kb. 150-160°C-on alul felül sütve lassan megsütjük. (kb. 25 perc)


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás