Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Cukkinis pulykatokány

Répási Eszter
vezető dietetikus

Fontos, hogy a cukkinit hámozatlanul tegyük az ételbe, ugyanis igaz a mondás, miszerint "a héjában van a vitamin." A cukkini héja értékes béta-karotint és vízben nem oldódó élelmi rostokat tartalmaz.

Kép forrás: saját kép


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 12 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

400 g pulykamell vagy comb
1 közepes darab cukkini
1 db vöröshagyma
10 ml étolaj vagy olívaolaj
200 ml 12 %-os tejföl
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint rozmaring
izlés szerint kakukkfű

elkészítés

1

A pulykamellet megmossuk és megtisztítjuk, majd tokányra vágjuk.

2

A cukkinit mossuk meg, majd hosszában vágjuk négybe és szeleteljük fel a negyedeket.

3

A vöröshagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra.

4

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük rajta üvegesre a hagymát.

5

Egy másik serpenyőben pirítsuk meg kicsit a cukkinit.

6

A hagymához adjuk hozzá a pulykamellet és pirítsuk jól össze.

7

Ha a pulykamell megsült adjuk hozzá a cukkinit.

8

Ízesítsük a fűszrekkel.

9

Majd végül adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze az ételt.

10

Köretként jól illik hozzá a serpenyőben, kevés olajon megsütött burgonya egy kevés rozmaringgal meghintve.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes