receptet találtunk
Fogyasszuk a cukkinit hámozatlanul, sötét zöld héjával együtt, ugyanis ez a része tartalmazza a béta-karotint és a vízben nem oldódó rostokat, melyek szerepet játszanak szív-és érrendszerünk egészségének fenntartásában, valamint csökkentik a rák kialakulásának kockázatát.
Kép forrás: saját forrás
A zöldségeket megmossuk, majd A cukkinit és a csicsókát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük.
Egy lábasban kevés olajat felhevítünk, majd átfuttatjuk rajta a zöldségeket és a fokhagymát.
Vízzel felöntjük, majd fűszerezzük.
Puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor megpuhultak levesszük a tűzről és egy botmixerrel pürésítjük.
Lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, majd összeforraljuk.
Allergének: laktóz