Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Cukkini krémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Fogyasszuk a cukkinit hámozatlanul, sötét zöld héjával együtt, ugyanis ez a része tartalmazza a béta-karotint és a vízben nem oldódó rostokat, melyek szerepet játszanak szív-és érrendszerünk egészségének fenntartásában, valamint csökkentik a rák kialakulásának kockázatát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

2 db cukkini
2 db csicsóka
2 gerezd fokhagyma
200 ml 8 %-os főzőtejszín
1 evőkanál olaj
1 csipet só vagy zöldfűszer
1 csipet Bors
1 csipet kapor

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk, majd A cukkinit és a csicsókát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük.

2

Egy lábasban kevés olajat felhevítünk, majd átfuttatjuk rajta a zöldségeket és a fokhagymát.

3

Vízzel felöntjük, majd fűszerezzük.

4

Puhára főzzük a zöldségeket.

5

Amikor megpuhultak levesszük a tűzről és egy botmixerrel pürésítjük.

6

Lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, majd összeforraljuk.


Allergének: laktóz