Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csontleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Fogyasszuk sok sok zöldséggel, így hozzájárul a napi rost- valamint folyadékbevitelünkhöz.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

700 g velős csont
100 g sárgarépa
80 g petrezselyemgyökér
20 g zellergumó
20 g karalábé
25 g kelkáposzta
20 g vöröshagyma
1 db paprika
40 g cérnametélt
izlés szerint só(zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint snidling

elkészítés

1

A zöldségeket megtisztítjuk.

2

Negyedbe vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a karalábét. A kelkáposztát metéltre vágjuk.

3

A megmosott csontot hideg vízben feltesszük főzni.

4

Ha felforrt hozzáadjuk a negyedbe vágott zöldségeket.

5

Az egészben hagyott vöröshagymával, paprikával, sóval, borssal, snidlinggel fűszerezzük.

6

Ha a zöldségek már félig puhák, hozzáadjuk a metéltre vágott kelkáposztát és addig főzzük amíg minden puha lesz.

7

A cérnametéltet bő forrásben lévő vízben kifőzzük.

8

A levest a zöldségekkel és a tésztával melegen tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz