Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csokis brownie

Répási Eszter
vezető dietetikus

Amennyiben valemilyen csokoládés édességrevágyunk ez a brownie jó választás lehet, ugyanis ebben a receptben a cukorot xilittel helyettesítjük, mely lénygesen kevesebb energiát szolgáltat mint a cukor. Az étcsokoládéban antioxidánsok találhatóak, melyek segítenek a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

allergén

tojás

hozzávalók

60 g holland kakaópor
180 g cukormentes étcsokoládé
2.5 marék aprított dió
35 g liszt
35 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
200 g xilit
200 g margarin
4 db tojás

elkészítés

1

A margarint keverjük krémesre a xilittel.

2

Keverjük el a liszteket és a kakaóport is.

3

A csokit olvasszuk fel vízgőz felett.

4

A tojásokat mossuk meg, majd üssük fel és keverjük habosra.

5

Az olvasztott csokit keverjük hozzá a margarinhoz, majd adjuk hozzá a felvert tojást.

6

Apránként keverjük bele a lisztet is, legvégül pedig az apróra vágott diót.

7

Ötsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük meg 180°C-on kb. 20 perc alatt.


Allergének: laktóz glutén