Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csőben sült tojás spenóttal

Répási Eszter
vezető dietetikus

A spenót jól illik a tojáshoz – ez a recept egy igazi finomság.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 kávéskanál apróra vágott fokhagyma
20 dkg kockára vágott paradicsom
30 dkg fagyasztott spenótszár
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

2

Forrósítsa fel az olajat egy teflonserpenyőben.

3

Öntse bele a fokhagymát és a paradicsomkockákat, majd sózza és borsozza meg.

4

Fedje be, és hagyja kis lángon 5 percig.

5

Adja hozzá a petrezselymet, és keverje meg.

6

Főzze meg a spenótot, majd sózza meg. Tegye a kis tálak aljába.

7

A közepén csináljon üreget a tojás számára. Törje fel az egyik tojást, tegye egy csészébe, majd öntse az üregbe. Csinálja meg ugyanezt a többi tojással.

8

Tegye rá a paradicsomkockákat, és ízesítse.

9

Süsse sütőben néhány percig (akkor van készen, ha a tojásfehérje áttetszőből fehérré válik).


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás