Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csirkés, gluténmentes enchilada

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Repülőre sem kell szállni ahhoz, hogy igazán Mexikóban érezzük magunkat! Pillanatok alatt rittyenthetünk fenséges mexikói lakomát házi, gluténmentes tortillalapokkal, némi csirkehússal, jó sok paradicsommal és természetesen mexikói fűszerekkel. Ha már elég enchiladát ettünk, töltsük a tortillalapokat ízlés szerint zöldségekkel, szószokkal, avokádóval. Egy kis gyakorlás után simán tortillasütő bajnokokká válunk. A legfontosabb, a tésztát nyújtsuk egész vékonyra, a nyújtáshoz használjunk bőségesen rizslisztet és soha, de soha ne süssük túl a lapokat, mert törni fognak. Felhasználásig borítsunk a forró tortillára egy tányért, így egész biztosan formázható, tekerhető marad.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tortillalaphoz

150 g miklos universal mix liszt
90 g víz
10 g Auchan napraforgóolaj
2 g szárított élesztő
5 g

hozzávlók a töltelékhez

300 g Auchan friss csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g Auchan paradicsompüré
2 evőkanál Auchan étolaj
ízlés szerint fajita spice mix (mexikói fűszerkeverék)
fél db chilipaprika
1 nagy csipet cayenne bors
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint

tetejére

ízlés szerint reszelt sajt

elkészítés

1

A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk 2-3 nagyobb darabra. A hagymát pucolás után kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

2

A húsok mindkét oldalát kevés olajon, forró serpenyőben süssük hirtelen aranybarnára, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát. Öntsük rá a paradicsompürét, fűszerezzük, és fedő alatt rotyogtassuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

3

A tortillalapokhoz a száraz hozzávalókat mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a vizet és az olajat, majd gyúrjunk rugalmas tésztát. Szobahőmérsékleten pihentessük 15 percet.

4

A tésztát osszuk 5 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsunk a bucikból egész vékony köröket.

5

Zsiradék nélkül, forró palacsintasütőben süssük meg a tortillalapok mindkét oldalát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen kiszárad, és akkor nem lehet tekerni. A megsült lapokat felhasználásig tegyük két tányér közé, így biztosan nem keményedik meg.

6

A közben elkészült húsokat vegyük ki a szószból, és vágjuk vékony csíkokra.

7

Egy közepes méretű, tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kenjünk meg a paradicsomos szósszal, amiből a húst kiszedtük. A tortillalapokat is kenjük meg ugyanezzel a szósszal, erre helyezzük rá a hússzeleteket, és tekerjük fel. A feltekert lapokat tegyük egymás mellé a tálban, a tetejére kenjük a maradék szószt, és szórjuk meg ízlés szerint sajttal.

8

180 fokos sütőben süssük egészen addig, míg a sajt ropogós nem lesz a tetején.

9

Tálaljuk ízlés szerint kevés tejföllel.


Allergének: