Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csirkepörkölt

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha csirkemellet, vagy bőr nélküli csirkecombot választunk a csirkepörkölt elkészítéséhez, azzal máris teszünk egészségünk megőrzéséért, ugyanis így kevesebb zsírt, illetve koleszterint fog tartalmazni az étel.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 25perc

hozzávalók

500 g csirkemell vagy csirkecomb bőr nélkül
1 db vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
10 ml olaj
300 ml natúr joghurt
2 ek teljes kiőrlésű liszt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint fűszerpaprika

elkészítés

1

A zöldségeket előkészítjük: a hagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk majd felkockázzuk.

2

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk és felkockázzuk.

3

A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.

4

Megszórjuk az ízesítő anyagokkal.

5

Hozzáadjuk a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk.

6

Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

7

A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel és szép lassan a csirkéhez adjuk.

8

Még főzzük kb. 5-10 percig.

9

Teljes kiőrlésű lisztből készült nokedlivel tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes