receptet találtunk
A csirkepiláf egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel, mely finom és laktató, mindemellett pedig még egészséges is. A csirkének köszönhetően biztosítja számunkra a teljesértékű fehérjebevitelt, a barna rizs pedig hozzájárul napi rostbevitelünkhöz.
Kép forrás: Saját forrás
A rizst megmossuk, majd leszárítjuk. Ezután átfuttatjuk az olajon, 2x-es mennyiségű vízzel felöntjük, majd puhára pároljuk.
Míg a rizs puhul meghámozzuk a hagymát, majd felaprítjuk. A többi zöldséget, tehát a paprikát és a paradicsomot is előkészítjük (megmossuk, majd felkarikázzuk).
A húst szintén megmossuk, megtisztítjuk, a látható zsírt eltávolítjuk. Enyhén besózzuk.
Egy nagy wokban felhevítjük a margarint, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a csirkecombokat, egy kicsit megpirítjuk, fűszerezzük és kevés vizet aláöntve félig puhára pároljuk.
Ha félig puha a hús, hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is.
Tovább pároljuk, míg minden puha lesz.
Mire a hús megpuhul, addigra már a rizs is kész lesz nagyjából.
Hozzákeverjük a rizst a húshoz, és kb. 10 percig még közösen pároljuk.
Forrón tálaljuk.
Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes