Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csirkepiláf

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csirkepiláf egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel, mely finom és laktató, mindemellett pedig még egészséges is. A csirkének köszönhetően biztosítja számunkra a teljesértékű fehérjebevitelt, a barna rizs pedig hozzájárul napi rostbevitelünkhöz.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

4 db csirkecomb (bőr nélkül)
200 g barna rizs
160 g paprika
80 g paradicsom
1 db vöröshagyma
10 g vaj
10 g étolaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint fűszerpaprika
izlés szerint babérlevél

elkészítés

1

A rizst megmossuk, majd leszárítjuk. Ezután átfuttatjuk az olajon, 2x-es mennyiségű vízzel felöntjük, majd puhára pároljuk.

2

Míg a rizs puhul meghámozzuk a hagymát, majd felaprítjuk. A többi zöldséget, tehát a paprikát és a paradicsomot is előkészítjük (megmossuk, majd felkarikázzuk).

3

A húst szintén megmossuk, megtisztítjuk, a látható zsírt eltávolítjuk. Enyhén besózzuk.

4

Egy nagy wokban felhevítjük a margarint, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát.

5

Hozzáadjuk a csirkecombokat, egy kicsit megpirítjuk, fűszerezzük és kevés vizet aláöntve félig puhára pároljuk.

6

Ha félig puha a hús, hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is.

7

Tovább pároljuk, míg minden puha lesz.

8

Mire a hús megpuhul, addigra már a rizs is kész lesz nagyjából.

9

Hozzákeverjük a rizst a húshoz, és kb. 10 percig még közösen pároljuk.

10

Forrón tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes