Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csirkecomb chilis paradicsom salsával

Répási Eszter
vezető dietetikus

A chilis paradicsom salsás csirkecomb egy finom és mindemellett gyorsan elkészíthető húsétel, mellyel igazán feldobhatja a szürke hétköznapokat. A sült paradicsomból elkészített salsa rendkívül ízletessé teszi. A paradicsom likopin tartalma, mely rákellenes, valamint antioxidáns hatású a sütés során tovább növekszik.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40-60 perc

A salsához

a hússal megsütött paradicsom
1 db mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db chili paprika
2 ek lime lé
izlés szerint koriander
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
4 ek csicseriborsó (előfőzött)

hozzávalók

A csirkéhez:
4 db csirkecomb (bőr nélkül)
250 g koktélparadicsom
3 ek olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint cayenne bors
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A csirkemcombot megmossuk, megtisztítjuk.

2

Az olíva olajat ízesítjük a kétféle borssal és a sóval, makd ezzel bedörszöljük a csirkét.

3

Egy jénaiba fektetjük, és mellé helyezzűk a megmosott paradicsomot, valamint a meghámozott, felszeletelt fokhagymát.

4

180°C-on, alul-felül sütve kb. 40-60 perc alatt megsütjük.

5

Egy serpenyőben összepirítjuk az előzőleg megsütött paradicsomot, az egész, hámozatlan fokhagymát, valamint a chilit.

6

Ezután a fokhagymát megpucoljuk, a chili csumáját eltávolítjuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. A mogyoróhagymát szintén meghámozzuk és felaprítjuk.

7

Egy tálban a paradicsomot villával összenyomkodjuk, és hozzákeverjük a többi salsához szükséges ízesítő anyagot.

8

A húst a salsa szósszal leöntve tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes