receptet találtunk
A húsok, így a csirkehús is jó B-vitamin források. B12-vitamint csak az állati eredetű élelmiszerek elfogyasztásával tudjuk szervezetünkbe bejuttatni.A B12- vitamin a szervezetben végbemenő számos folyamatban fontos szerepet játszik, részt vesz pl. a fehérjék szintézisében, valamint a vörösvértestek képzésében.
Kép forrás: saját forrás
A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, a gomba kivételével mindent meghámozunk, majd a répákat és a gombát felszeleteljük, a fél hagymát egészben hagyjuk.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst.
Ezután hozzáadjuk a zöldségeket (kivéve a hagymát).
Összepirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, a fűszerekkel ízesítve megpároljuk.
Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, zsírjára pirítjuk és a liszttel meghintve sűrítjük.
Lassan adagolva, a lisztet jól elkeverve, felöntjük adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel.
Forraljuk össze.
Melegen tálaljuk.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes