Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csirkebecsinált leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A húsok, így a csirkehús is jó B-vitamin források. B12-vitamint csak az állati eredetű élelmiszerek elfogyasztásával tudjuk szervezetünkbe bejuttatni.A B12- vitamin a szervezetben végbemenő számos folyamatban fontos szerepet játszik, részt vesz pl. a fehérjék szintézisében, valamint a vörösvértestek képzésében.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

600 g csirkeszárny és comb (bőr nélkül)
2 db (nagy) sárgarépa
1 db patrezserlyem gyökér
100 g zöldborsó
100 g gomba
fél db vöröshagyma
10 ml olaj
2 ek teljes kiőrlésű liszt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem zöld

elkészítés

1

A húst megmossuk és megtisztítjuk.

2

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, a gomba kivételével mindent meghámozunk, majd a répákat és a gombát felszeleteljük, a fél hagymát egészben hagyjuk.

3

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst.

4

Ezután hozzáadjuk a zöldségeket (kivéve a hagymát).

5

Összepirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, a fűszerekkel ízesítve megpároljuk.

6

Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, zsírjára pirítjuk és a liszttel meghintve sűrítjük.

7

Lassan adagolva, a lisztet jól elkeverve, felöntjük adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel.

8

Forraljuk össze.

9

Melegen tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes