Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csilisbab

Répási Eszter
vezető dietetikus

A bab a hüvelyesek családjába tartozik, és mint ilyen magas fehérje-, és szénhidráttartalommal rendelkezik, rosttartalma is rendkívűl magas, éppen ezért puffasztó hatású lehet. Gazdag vasban, folsavban, káliumban, rézben és B1-vitaminban.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g darált pulykacomb
500 g vörösbab
300 g kukorica
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 ml paradicsomlé
10 ml olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint pirospaprika
izlés szerint cayenne bors
izlés szerint oregánó
izlés szerint majoranna
izlés szerint fahéj
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és ha már majdnem jó, hozzáadjuk az áttört fokhagymát is.

2

Hozzáadjuk a darált húst is és összepirítjuk.

3

Fűszerezzük (kivéve cayenne bors).

4

Hozzáadjuk az előzőleg néhány órán keresztül áztatott vörösbabot, és a mirelit kukoricát.

5

Felöntjük a paradicsomlével, és fűszerezzük ízlés szerint a cayenne borssal.

6

Puhára főzzük.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes