Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csilisbab

Répási Eszter
vezető dietetikus

A bab a hüvelyesek családjába tartozik, és mint ilyen magas fehérje-, és szénhidráttartalommal rendelkezik, rosttartalma is rendkívűl magas, éppen ezért puffasztó hatású lehet. Gazdag vasban, folsavban, káliumban, rézben és B1-vitaminban.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g darált pulykacomb
500 g vörösbab
300 g kukorica
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 ml paradicsomlé
10 ml olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint pirospaprika
izlés szerint cayenne bors
izlés szerint oregánó
izlés szerint majoranna
izlés szerint fahéj
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és ha már majdnem jó, hozzáadjuk az áttört fokhagymát is.

2

Hozzáadjuk a darált húst is és összepirítjuk.

3

Fűszerezzük (kivéve cayenne bors).

4

Hozzáadjuk az előzőleg néhány órán keresztül áztatott vörösbabot, és a mirelit kukoricát.

5

Felöntjük a paradicsomlével, és fűszerezzük ízlés szerint a cayenne borssal.

6

Puhára főzzük.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes

további receptek

Pisztráng lencsesalátával és mustármártással Halat nem nagyon fogyaszt a magyar ember, ha igen, ez akkor is leginkább a karácsonyi időszakra korlátozódik. Még szerencse, hogy ez itt most egy karácsonyi recept. Viszont, ahogy már megszokhattátok, ez is túlmutat a hagyományokon, és a megszokott ponty-harcsa vonalat finoman keresztezve, Feri most egy fejedelmi pisztrángos fogást mutat nektek, amivel garantáltan megkoronázhatjátok az ünnepet! Rákóczi Feri 60 perc Sparheltes lepény –sparhelt nélkül Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Rákóczi Feri