Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csicsókakrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csicsóka gazdagon tartalmaz egy vízben nem oldódó rostot, az inulint. A magas rosttartalmának köszönhetően könnyíti az emésztésünket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

500 g csicsóka
1 db kisebb méretű zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 ml 8 %-os főzőtejszín
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint színes bors
izlés szerint vegamix
izlés szerint petrezselyem
10 ml olíva olaj

elkészítés

1

Mossuk, illetve tisztítsuk meg a zöldségelet, majd kockázzuk fel.

2

Egy lábasban hevítsük fel az olíva olajat, majd dinszteljük meg rajta a vöröshagymát.

3

Adjuk hozzá a fokhagymát és a többi zöldséget és pirítsuk össze.

4

Öntsük fel adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel.

5

Fűszerezzük.

6

Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

7

Vegyük le a tűzről, és turmixoljuk krémesre egy kézimixer segítségével.

8

Tegyük vissza a tűzre, majd lassan csurgassuk hozzá a tejszínt.

9

Forraljuk össze.

10

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes