receptet találtunk
A csicsóka gazdagon tartalmaz egy vízben nem oldódó rostot, az inulint. A magas rosttartalmának köszönhetően könnyíti az emésztésünket.
Kép forrás: saját forrás
Mossuk, illetve tisztítsuk meg a zöldségelet, majd kockázzuk fel.
Egy lábasban hevítsük fel az olíva olajat, majd dinszteljük meg rajta a vöröshagymát.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a többi zöldséget és pirítsuk össze.
Öntsük fel adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel.
Fűszerezzük.
Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Vegyük le a tűzről, és turmixoljuk krémesre egy kézimixer segítségével.
Tegyük vissza a tűzre, majd lassan csurgassuk hozzá a tejszínt.
Forraljuk össze.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes