Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csicseriborsó-köles leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csicseriborsó, a magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusok számára is jó választás lehet, napi fehérjeszükségletük kielégítéséhez.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45-60 perc

hozzávalók

250 g köles
200 g csicseriborsó
80 g aszalt paradicsom
50 g fenyőmag
1 db vöröshagyma
150 ml 10%-os főzőtejszín
1 evőkanál olaj
1 l víz
1 csipet kurkuma
1 kis csokor petrezselyem
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet Bors
1 kevés vegamix

elkészítés

1

Főzzük meg a kölest a csomagoláson található utasítások szerint.

2

Tisztítsuk meg a hagymát, kockázza apróra, majd egy lábasban kevés olajon dinszteljük meg.

3

Öntsük fel a vízzel, ízesítsük a fűszerekkel és adjuk hozzá a csicseriborsót.

4

Főzzük puhára.

5

Ha megpuhult, vegyük le a levest a tűzről, majd krémesítsük egy kézi mixer segítségével.

6

Tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a tejszínt.

7

Egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg a fenyőmagot, daraboljuk fel az aszalt paradicsomot is.

8

Tálalásnál, szedjük a levest tányérokba, majd dszítsük a fenyőmaggal és a paradicsommal, a köles levesbetétéként szolgál.


Allergének: laktóz