receptet találtunk
A csicseriborsó, a magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusok számára is jó választás lehet, napi fehérjeszükségletük kielégítéséhez.
Kép forrás: Saját forrás
Főzzük meg a kölest a csomagoláson található utasítások szerint.
Tisztítsuk meg a hagymát, kockázza apróra, majd egy lábasban kevés olajon dinszteljük meg.
Öntsük fel a vízzel, ízesítsük a fűszerekkel és adjuk hozzá a csicseriborsót.
Főzzük puhára.
Ha megpuhult, vegyük le a levest a tűzről, majd krémesítsük egy kézi mixer segítségével.
Tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a tejszínt.
Egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg a fenyőmagot, daraboljuk fel az aszalt paradicsomot is.
Tálalásnál, szedjük a levest tányérokba, majd dszítsük a fenyőmaggal és a paradicsommal, a köles levesbetétéként szolgál.
Allergének: laktóz