receptet találtunk
Az indiai fűszerek különleges ízélményt nyújtanak, és a leghétköznapibb hozzávalókból készült ételeket is izgalmassá teszik. Ilyen ez a könnyen elkészíthető csicseriborsó curry is, amiben a hagyma, a paradicsom és a csicseriborsó találkozását varázsoljuk egyedivé. A hozzávalók vásárlásakor nézzetek szét az Auchan nemzetközi konyha kínálatában!
Kép forrás: saját forrás
A csicseriborsót leöblítjük, és alaposan lecsöpögtetjük. A paradicsomokat leforrázzuk, és meghámozzuk. A hagymákat is meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük.
Az aranybarnára sült hagymás alaphoz hozzáadjuk a meghámozott gyömbért és fokhagymát. 10 percig együtt pirítjuk, majd mehet bele az összes fűszer.
Amíg a curry fő, elkészítjük a rizst. Egy kisebb lábasban felhevítünk 1 evőkanál olajat, és rászórjuk a rizst. Kevergetve 5 percig pirítjuk, amíg kifehérednek a szemek. Sózzuk, felöntjük 5 dl vízzel, és lefedve 25 perc alatt kis lángon puhára pároljuk.
Allergének: