Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Cseresznyés tejpite gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A tejpite tésztája pont olyan, mintha egy sűrű, vaníliás sodót sütnénk meg. Mikor beleharapunk, rugalmasan krémes érzés önti el a szánkat. A gyümölcsöt ízlés szerint variálhatjuk, de ezt a cseresznyés verziót mindenképpen érdemes kipróbálni, és a cseresznyeszezon után nyugodtan készítsük befőttből is. Tejfehérje érzékenyek a vaj helyett használjanak tejmentes margarint, a normál tej helyett pedig növényi tejitalt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

500 g magozott cseresznye
4 db "M-es" méretű Auchan tojás
30 g olvasztott Auchan vaj
100 g cukor
200 g tej
100 g Auchan bio rizsliszt
1 csipet
6 g vaníliás cukor

hozzávalók a forma előkészítéséhez

1 teáskanál Auchan vaj
2 evőkanál cukor

hozzávalók a tetejére

ízlés szerint porcukor

elkészítés

1

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.

2

Két adagban keverjük hozzá a lisztet, majd a tejet és végül az olvasztott vajat. Elég híg tésztát kapunk, de pont így tökéletes.

3

Egy 25 cm átmérőjű piteformát kenjünk ki alaposan vajjal, majd szórjuk meg cukorral, és tegyük bele a kimagozott cseresznyét.

4

Öntsük rá a tésztát.

5

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük készre.

6

A megsült pitét teljesen hagyjuk kihűlni a formában, utána szépen ki tudjuk borítani.

7

A tetejét szórjuk meg porcukorral.


Allergének: