receptet találtunk
A tejpite tésztája pont olyan, mintha egy sűrű, vaníliás sodót sütnénk meg. Mikor beleharapunk, rugalmasan krémes érzés önti el a szánkat. A gyümölcsöt ízlés szerint variálhatjuk, de ezt a cseresznyés verziót mindenképpen érdemes kipróbálni, és a cseresznyeszezon után nyugodtan készítsük befőttből is. Tejfehérje érzékenyek a vaj helyett használjanak tejmentes margarint, a normál tej helyett pedig növényi tejitalt.
Kép forrás: saját forrás
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.
Két adagban keverjük hozzá a lisztet, majd a tejet és végül az olvasztott vajat. Elég híg tésztát kapunk, de pont így tökéletes.
Egy 25 cm átmérőjű piteformát kenjünk ki alaposan vajjal, majd szórjuk meg cukorral, és tegyük bele a kimagozott cseresznyét.
Öntsük rá a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük készre.
A megsült pitét teljesen hagyjuk kihűlni a formában, utána szépen ki tudjuk borítani.
A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Allergének: