Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csabai kolbász

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ínycsiklandó csabai kolbász, ahogy Rákóczi Feriék szeretik. Klasszikus recept, sok pirospaprikával, a hagyományos ízek kedvelőinek.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

2 kg sertéslapocka
2 kg sertéstarja
1 kg nyers szalonna
sertésvékonybél
fokhagyma

köménymag
pirospaprika

elkészítés

1

A lehűtött, vegyes sertéshúst és szalonnát daráljuk 6-8 mm-re, és gyúrjuk össze a fenti fűszerekkel.

2

A fűszerekkel bekevert húsmasszát töltsük sertés vékony-, sertés vastag-, marha selyembélbe vagy vízáteresztő műbélbe.

3

Ha a kolbász friss, alaposan szurkáljuk meg villával, de vigyázzunk, nehogy szétrepedjenek! Így szépen ki tud folyni belőle a zsír.

4

Tegyük a kolbászokat a tepsibe, 3-4 mm vízzel, a tepsit pedig egy maximum 100 fokra melegített sütőbe.

5

Sütéskor legyen 180-190 fokos: így 40-45 perc alatt pirosra sül a kolbász.


Allergének: