receptet találtunk
Ínycsiklandó csabai kolbász, ahogy Rákóczi Feriék szeretik. Klasszikus recept, sok pirospaprikával, a hagyományos ízek kedvelőinek.
Kép forrás: Saját forrás
A lehűtött, vegyes sertéshúst és szalonnát daráljuk 6-8 mm-re, és gyúrjuk össze a fenti fűszerekkel.
A fűszerekkel bekevert húsmasszát töltsük sertés vékony-, sertés vastag-, marha selyembélbe vagy vízáteresztő műbélbe.
Ha a kolbász friss, alaposan szurkáljuk meg villával, de vigyázzunk, nehogy szétrepedjenek! Így szépen ki tud folyni belőle a zsír.
Tegyük a kolbászokat a tepsibe, 3-4 mm vízzel, a tepsit pedig egy maximum 100 fokra melegített sütőbe.
Sütéskor legyen 180-190 fokos: így 40-45 perc alatt pirosra sül a kolbász.
Allergének: