receptet találtunk
A crostata pite az olaszok egyik legkedveltebb pitéje. Általában lekvárral töltik, a tetejét ízlésesen dekorálják a pite tésztájával, vagy egész egyszerűen csak berácsozzák. Természetesen a tésztája tökéletes alapja lehet az általunk kedvelt almás pitének is.
Kép forrás: saját forrás
A lisztet és a porcukrot mérjük egy tálba, majd morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá az egész tojást és a sárgáját, a citrom levét és gyúrjunk egynemű tésztát.
A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tészta 2/3-d résztét nyújtsuk ki a pite formánál kissé nagyobbra, hogy a forma szélére is kerüljön tészta.
Simítsuk a tésztára a lekvárt, a tetejét ízlés szerint díszítsük a maradék tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Allergének: