Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Crostata, olasz lekváros pite glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A crostata pite az olaszok egyik legkedveltebb pitéje. Általában lekvárral töltik, a tetejét ízlésesen dekorálják a pite tésztájával, vagy egész egyszerűen csak berácsozzák. Természetesen a tésztája tökéletes alapja lehet az általunk kedvelt almás pitének is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

500 g It’s us miklos universal mix liszt
200 g Auchan margarin
200 g Auchan porcukor
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 db „M-es” méretű Auchan tojássárgája
fél db citrom leve
330 g Auchan szamóca dzsem

hozzáavlók a tetejére

1 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 evőkanál víz

elkészítés

1

A lisztet és a porcukrot mérjük egy tálba, majd morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá az egész tojást és a sárgáját, a citrom levét és gyúrjunk egynemű tésztát.

2

A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

3

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

4

A tészta 2/3-d résztét nyújtsuk ki a pite formánál kissé nagyobbra, hogy a forma szélére is kerüljön tészta.

5

Simítsuk a tésztára a lekvárt, a tetejét ízlés szerint díszítsük a maradék tésztával.

6

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.


Allergének:

további receptek

Thai currys húsgolyók mangós-kókuszos rizzsel Viszlát natúr csirke-rizs, helló izgalmas, változatos évindító alternatívák! A csikre-rizs kombó valójában ezernyi lehetőséget rejt, és ebből mutatunk be egyet, pontosabban egy nagy kedvencet. Okos Tímea Kitti Sparheltes lepény –sparhelt nélkül Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Rákóczi Feri