Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Crostata, olasz lekváros pite glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A crostata pite az olaszok egyik legkedveltebb pitéje. Általában lekvárral töltik, a tetejét ízlésesen dekorálják a pite tésztájával, vagy egész egyszerűen csak berácsozzák. Természetesen a tésztája tökéletes alapja lehet az általunk kedvelt almás pitének is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

500 g It’s us miklos universal mix liszt
200 g Auchan margarin
200 g Auchan porcukor
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 db „M-es” méretű Auchan tojássárgája
fél db citrom leve
330 g Auchan szamóca dzsem

hozzáavlók a tetejére

1 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 evőkanál víz

elkészítés

1

A lisztet és a porcukrot mérjük egy tálba, majd morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá az egész tojást és a sárgáját, a citrom levét és gyúrjunk egynemű tésztát.

2

A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

3

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

4

A tészta 2/3-d résztét nyújtsuk ki a pite formánál kissé nagyobbra, hogy a forma szélére is kerüljön tészta.

5

Simítsuk a tésztára a lekvárt, a tetejét ízlés szerint díszítsük a maradék tésztával.

6

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.


Allergének: