Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Citromos csirketazsin

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ezen a hétvégén kényeztesse magát citromos csirketazsinnal. A csirke nagyon egészséges, különösen magas fehérjetartalma miatt. A bőrét azonban ne egye meg, mert abban nagyon sok a telített zsír.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1 db csirke
4 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
2 db befőzött citrom
1 csokor koriander
1 evőkanál olívaolaj
izlés szerint Só, bors

Páclé

1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kurkuma
1 evőkanál gyömbér
izlés szerint Bors

elkészítés

1

Vágja darabokra a csirkét, és tegye egy tálra.

2

Készítse el a páclét: keverjen össze egy tálban egy evőkanál olívaolajat, a kurkumát, a gyömbért és a borsot.

3

Locsolja meg vele a csirkét, és hagyja pácolódni egy óráig.

4

Öntse a maradék olajat egy lábosba, és pirítsa meg az apróra vágott hagymát.

5

Adja hozzá a meghámozott és felaprított fokhagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a csirkét és a páclét.

6

Öntsön rá egy kis vizet, és főzze lassú tűzön 30 percig.

7

Adja hozzá a darabokra vágott befőzött citromot, majd főzze még 15 percig.

8

Szórja meg apróra vágott korianderrel, és szolgálja fel. A tazsin mellé kínáljon bulgurt vagy kuszkuszt.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes