Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Chilis limeos lazac

Répási Eszter
vezető dietetikus

A lazac gazdag ómega-3 zsírsavakban, teljesértékű fehérjében, A-,B3-,B12-, és D-vitaminban. Az ómega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, ezáltal csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc

hozzávalók

600 g lazac
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
3 db lime
4 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
2 ek víz
1 tk chili pehely
1 tk méz
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

A lazacot mossuk meg alaposan, majd tegyük a szeleteket egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.

2

Mossuk meg a paprikákat és a hagymát, majd vágjuk tetszőleges méretű darabokra, helyezzük a lazac köré.

3

Készítsük el a dresszinget: egy kis tálban keverjük össze a mézet, a kifacsart lime levet, a sót, a petrezselymet, a chili pelyhet, az olíva olajat, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és a vizet.

4

A dresszing felét öntsük a lazacra.

5

Tegyük 190°C-ra előmelegített sütőbe, majd kb 15-20 perc alatt süssük meg.

6

Melegen, a dresszing másik felével meglocsolva tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes