receptet találtunk
Ahány ház, annyi chilis bab recept. Én most egy roppant egyszerű változatot hoztam, ami pont annyi idő alatt elkészül, amíg a tortilla lapok megsülnek hozzá. A tortilla lapokat megtölthetjük, felcsavarhatjuk, vagy simán ehetjük a chilis bab mellé.
Kép forrás: saját forrás
A tortilla száraz hozzávalóit egy tálban keverjük össze, adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Gyúrjuk rugalmas, egynemű tésztát, és szobahőmérsékleten pihentessük 10-15 percet.
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, kevés sóval dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a darált húst. Pirítsuk meg a húst, a víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk puhára.
Közben blansírozzuk a paradicsomot: forraljunk fel egy lábosban vizet, tegyük bele a paradicsomot 1 percre, majd szedjük át jó hideg vízbe. Így nagyon könnyen el tudjuk távolítani a héját. A héjától megszabadított paradicsomot kockázzuk fel és mehet a párolódó hús mellé
Ha megpuhult a hús, vegyük le a fedőt, süssük míg elpárolog róla a víz, öntsük hozzá a paradicsom levet, fűszerezzük, és keverjük hozzá a lecsepegtetett konzerveket. Pár perc rotyogtatás után kész is vagyunk.
Közben süthetjük a tortilla lapokat. Ehhez a tésztát osszuk 4-6 részre. Ez attól függ, hogy mekkora lapokat szeretnénk sütni. Ha tölteni kívánjuk, süssünk csak 4 lapot.
Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztát egész vékony, kör alakúra.
Egy palacsinta sütőt melegítsünk fel zsiradék nélkül és ezen süssük készre a tortilla lapokat. Kb. 2-2 percet süssük a lapok mindkét oldalát.
A megsült lapokat tegyük egy lapos tányérra és fedjük le egy felfordított másik lapos tányérral, így biztos, hogy könnyen tekerhető lesz.
A lapokat töltsük meg vastagon a babbal, tekerjük fel.
Allergének: