Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Céklasalátás pite

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A cékla a rengeteg jótékony hatása mellett ráadásul nagyon finom is. Tudjuk, hogy sok vitamin található benne, elég magas a vastartalma, így vérszegények előszeretettel fogyasztják. A cékla támogatja a máj működését, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást. Ezeken túl a bőrünkre is jó hatással van. Rendszeres fogyasztásával sikeresen küzdhetünk a pattanások ellen és sokáig megőrizhetjük a bőrünk fiatalos megjelenését. A cékla nyersen lereszelve sokféle édes desszert alapja lehet, de kiváló pl. kelt tésztákba is. A levét használhatjuk természetes ételfestéknek. Ez a céklás pite önálló ételként is megállja a helyét, de fogyaszthatjuk köretként.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

280 g cékla
30 g Auchan vaj
2 teáskanál Auchan nádcukor
2 teáskanál Auchan almaecet
Ízlés szerint
Ízlés szerint Bors

hozzávalók öntet

1 szál rozmaring
1 kis fej vöröshagyma apró kockákra vágva
1 evőkanál almaecet
3 evőkanál Auchan olívaolaj
1 teáskanál nádcukor

hozzávalók tészta

1 csomag leveles tészta

elkészítés

1

A leveles tésztát időben vegyük ki a hűtőből, fagyasztóból, mert szobahőmérsékleten nagyon könnyű dolgozni vele.

2

A céklát alaposan mossuk meg, távolítsuk el a héját, majd vágjuk vékony karikákra.

3

Egy serpenyőben (érdemes olyan serpenyőt használni, amit a sütőbe is tudunk tenni) olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a nádcukrot, az almaecetet. Tegyünk pár rozmaringszárat a serpenyőbe, helyezzük erre a céklakarikákat úgy, hogy kissé fedjék egymást. Szórjuk meg kevés sóval és borssal.

4

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, és locsoljuk meg ezzel a céklát.

5

180 fokra felmelegített sütőben süssük a céklás alapot kb. 30 percig.

6

A szobahőmérsékletű leveles tésztát nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra, és vágjunk belőle akkora kört, amekkora a serpenyőnk, amit a sütőbe tettünk a céklával.

7

Tegyük a kinyújtott lapot a megsült cékla tetejére, és helyezzük vissza a sütőbe.

8

20 perc alatt süssük a pitét aranybarnára.

9

Hagyjuk kicsit hűlni a pitét a serpenyőben, majd borítsunk rá egy nagyméretű tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk a pitét a tányérra.

10

Kínálhatjuk hidegen és melegen egyaránt.


Allergének: