Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Céklasaláta sárgarépával

Répási Eszter
vezető dietetikus

A céklát a magyarok nagy része általában csak savanyúságként fogyasztja. Ez a saláta jó választás lehet, ha szeretnénk további variációkat kipróbálni. A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

400 g cékla
150 g sárgarépa
40 g vöröshagyma
2 ek olíva olaj
izlés szerint ecet ízlés szerint
izlés szerint
izlés szerint kakukkfű

elkészítés

1

A céklát és a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2

A vöröshagymát meghámozzuk és apróra kockázzuk.

3

Az olajból, az ecetből, kevés vízből a fűszereket hozzáadva elkészítjük a dresszinget a salátához.

4

A céklát, a sárgarépát és a vöröshagymát egy tálban összekeverjük.

5

Ráöntjük a dresszinget és jól elkeverjük.

6

Fogyasztás előtt kb. 1 órára hűtőszekrénybetesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes