receptet találtunk
A céklát a magyarok nagy része általában csak savanyúságként fogyasztja. Ez a saláta jó választás lehet, ha szeretnénk további variációkat kipróbálni. A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében.
Kép forrás: saját forrás
A céklát és a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A vöröshagymát meghámozzuk és apróra kockázzuk.
Az olajból, az ecetből, kevés vízből a fűszereket hozzáadva elkészítjük a dresszinget a salátához.
A céklát, a sárgarépát és a vöröshagymát egy tálban összekeverjük.
Ráöntjük a dresszinget és jól elkeverjük.
Fogyasztás előtt kb. 1 órára hűtőszekrénybetesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes