Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Céklás csicseriborsókrém

Répási Eszter
vezető dietetikus

A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 5 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

2 db cékla
300 g csicsriborsó
2 evőkanál citromlé
1 csipet római kömény
2 evőkanál natúr joghurt
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet őrölr fehérbors

elkészítés

1

A csicseriborsót előző nap beáztatjuk.

2

Ha már egy napot ázott vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

3

A céklát mossuk meg, majd egészben főzzük puhára.

4

Ha megpuhult hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokba.

5

A csicseriborsót, a céklát és az ízesítő anyagokat botmixer segítségével pürésítsük.

6

Tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: laktóz