receptet találtunk
A megannyi finom hozzávaló között diszkréten megbújó tépett kacsacomb miatt nem vegán, viszont cserébe kifejezetten vagány ez a ropogós pirított tökkel megspékelt bulgursaláta. De, aki úgy szereti, az nyugodtan elhagyhatja a kacsát. A saláta nem fog megsértődni tőle. Maximum Feri! ;)
Kép forrás: Saját forrás
Az olajat egy közepes lábosban felhevítjük, majd hozzáadjuk a bulgurt. Pár percig pirítjuk, amíg kissé üvegessé nem válik.
Ekkor óvatosan felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük és addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja.
A tököt vékony hasábokra vágjuk, majd meghámozzuk, a sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és két evőkanál olívaolajjal alaposan összeforgatjuk.
A kukoricadarát elkeverjük a sóval, borssal, a füstölt paprikával és a szezámmaggal és megszórjuk a keverékkel a tököt, majd összeforgatjuk a kettévágott, pucolatlan fokhagyma fejjel, és az egészet a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
25-30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat is és további 10 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek, a tök pedig ropogósra sül.
A bulgurt szétterítjük egy tálon, elrendezzük rajta a sült édesburgonyát és a paradicsomot, a puhára sült fokhagymagerezdeket kinyomkodjuk a héjából és a salátára szórjuk, majd az egészet megszórjuk napraforgómaggal és lecsepegtetett kapribogyóval.
Elterítjük rajta a villával falatokra tépkedett kacsahúst, végül meglocsoljuk a narancslé és az olívaolaj keverékével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Allergének: napraforgómag