Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Bulgursaláta ropogós pirított tökkel

Havas Dóra
gasztroblogger

A megannyi finom hozzávaló között diszkréten megbújó tépett kacsacomb miatt nem vegán, viszont cserébe kifejezetten vagány ez a ropogós pirított tökkel megspékelt bulgursaláta. De, aki úgy szereti, az nyugodtan elhagyhatja a kacsát. A saláta nem fog megsértődni tőle. Maximum Feri! ;)

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj
5 dl szárnyas alaplé
15 dkg bulgur
500 g hokkaido tök
fél teáskanál őrölt, füstölt paprika
3 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál
fél teáskanál Őrölt bors
2 teáskanál szezámmag
1 fürt koktélparadicsom
7 dkg kapribogyó
2 evőkanál napraforgómag
1 fej fokhagyma
fél narancsnyi frissen facsart narancslé
2 db kacsacomb
4 evőkanál extra szűz olívaolaj

elkészítés

1

Az olajat egy közepes lábosban felhevítjük, majd hozzáadjuk a bulgurt. Pár percig pirítjuk, amíg kissé üvegessé nem válik.

2

Ekkor óvatosan felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük és addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja.

3

A tököt vékony hasábokra vágjuk, majd meghámozzuk, a sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és két evőkanál olívaolajjal alaposan összeforgatjuk.

4

A kukoricadarát elkeverjük a sóval, borssal, a füstölt paprikával és a szezámmaggal és megszórjuk a keverékkel a tököt, majd összeforgatjuk a kettévágott, pucolatlan fokhagyma fejjel, és az egészet a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

5

25-30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat is és további 10 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek, a tök pedig ropogósra sül.

6

A bulgurt szétterítjük egy tálon, elrendezzük rajta a sült édesburgonyát és a paradicsomot, a puhára sült fokhagymagerezdeket kinyomkodjuk a héjából és a salátára szórjuk, majd az egészet megszórjuk napraforgómaggal és lecsepegtetett kapribogyóval.

7

Elterítjük rajta a villával falatokra tépkedett kacsahúst, végül meglocsoljuk a narancslé és az olívaolaj keverékével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, langyosan vagy hidegen tálaljuk.


Allergének: napraforgómag