receptet találtunk
A bruschettát gondolom nem kell senkinek bemutatni, az olaszok egyik kedvelt étele, előétele, de fogyaszthatjuk akár vacsorára is. A hozzávalók mennyisége természetesen ízlés szerint változhat. Ami nem mindegy, hogy milyen alapokra fektetjük az ízletes paradicsomos salátánkat. Ehhez hoztam egy igazán finom, ropogós héjú, puha belezetű bagett recepetet. A bagett tésztáját ízesíthetjük marinált paradicsommal, olaj- vagy kapribogyóval is.
Kép forrás: saját forrás
A bagetthez az élesztőt futtassuk fel pár perc alatt a langyos, mézes vízben. A méz helyett használhatunk nyugodtan cukrot is, de a méz nagyon jót tesz a kelt tésztáknak.
Keverjük a felfuttatott élesztőhöz a por állagú útifűvet, majd adjuk hozzá a lisztet és az olajat. Gyúrjunk rugalmas, egynemű tésztát.
A tésztát szobahőmérsékleten kelesszük 40 percet.
A megkelt tésztát osszuk két egyenlő részre, majd olajjal lekent felületen formázzunk belőle rudakat.
Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, vágjuk be éles késsel pár helyen a tetejüket és kelesszük 30 percet.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra és kb. 40 perc alatt süssük készre a bagetteket.
A kihűlt bagetteket szeleteljük fel. A bruschetta hozzávalói közül az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával és kenjük meg vékonyan a bagett szeletek tetejét, a maradék fokhagymás olajat adjuk majd a paradicsomos salátához.
A bagett szeleteket 180 fokra előmelegített sütőben süssük pár perc alatt ropogósra.
A bruschettához a zöldségeket daraboljuk apróra és tegyük őket egy tálba. Sózzuk, szórjuk meg oregánóval, adjuk hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet, majd tegyük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálaljuk a salátát a bagett szeletek tetején.
Allergének: