Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Borscs

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ennek a levesnek a szép lilás színét a cékla adja. A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

400 g marhacomb
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
200 g burgonya
200 g fejes káposzta
300 g cékla
40 g házi sűrített paradicsom
fél db citrom
3 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
1 ek teljes kiőrlésű liszt
150 g 12%-os tejföl
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint pár szem egész bors
izlés szerint babérlevél
2.5 ek olaj

elkészítés

1

A húst megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főzni (kb. 2 l vízben), sóval, babérlevéllel, borssal, és a meghámozott hagymákkal (a vöröshagymát félbe vágjuk) feltesszük főzni. (kb. 30 perc alatt puhára fő)

2

A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. (kivétel a burgonyát, amit felkockázunk)

3

Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a zöldségeket.

4

Pár perc után merjünk a zöldségekhez egy merőkanál húslét, majd adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom kifacsart levét és a sűrített paradicsomot.

5

Fedjük le egy fedővel és pároljuk kb 10 percig.

6

Ha letelt a 10 perc, adjuk a megpárolt zöldségeket és a burgonyát a húshoz.

7

Főzzük még kb. 10 percig, amíg minden puha nem lesz.

8

Forrón, tejföllel dúsítva kínáljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes