Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Bécsi palacsinta gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk a tökéletesen tekerhető, vékony palacsintáról. Ez a palacsinta megszólalásig hasonlít a hagyományoshoz. Aki tejfehérje-érzékeny, nyugodtan készítse a tésztát buborékos vízzel, én is így szoktam, ha a kisfiam is eszik belőle. A palacsinták királya vélemény szerint a friss citromtól enyhén savanykás, túrós töltelékkel készített bécsi palacsinta. Akkor az igazi, ha a széle kissé ropogósra sül, a belsejében szinte egybeolvad a palacsinta tésztája és a habos, túrós töltelék. Az aszalt áfonya helyett nyugodtan használhatunk mazsolát is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók a palacsintához

200 g Schär C mix liszt
2 db Auchan tojás
140 g tej
200 g buborékos víz
20 g Auchan étolaj
1 csomag Auchan vaníliás cukor
1 csipet

hozzávalók a töltelékhez

350 g Auchan túró
100 g Auchan vaj
100 g cukor
2 db Auchan tojás
1 db citrom
1 marék Auchan aszalt áfonya

hozzávalók az öntethez

250 g tejszín
50 g cukor
2 db Auchan tojás

elkészítés

1

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt és süssünk vékony palacsintákat. Mivel nekem elektromos sütőm van, ezért óriási nagy palacsintákat tudok rajta sütni. Hagyományos palacsintasütővel természetesen több, kisebb palacsinta lesz ebből a mennyiségből.

2

A töltelékhez a tojások fehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük össze a cukorral és a vajjal. Ehhez keverjük a túrót, a citrom reszelt héjét és ízlés szerinti mennyiségű frissen facsart citrom levét, aszalt áfonyát, majd lazítsuk a tojáshabbal.

3

Az öntethez keverjük össze a cukrot, a tejszínt és a tojásokat.

4

A palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan vajjal. A palacsintákat a méretüktől függően vágjuk félbe, vagy harmadoljuk és fektessük sorba a tálba úgy, hogy félig fedjék egymást.

5

Locsoljuk meg az öntettel.

6

Tálaljuk porcukorral megszórva.


Allergének: