receptet találtunk
A gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk a tökéletesen tekerhető, vékony palacsintáról. Ez a palacsinta megszólalásig hasonlít a hagyományoshoz. Aki tejfehérje-érzékeny, nyugodtan készítse a tésztát buborékos vízzel, én is így szoktam, ha a kisfiam is eszik belőle. A palacsinták királya vélemény szerint a friss citromtól enyhén savanykás, túrós töltelékkel készített bécsi palacsinta. Akkor az igazi, ha a széle kissé ropogósra sül, a belsejében szinte egybeolvad a palacsinta tésztája és a habos, túrós töltelék. Az aszalt áfonya helyett nyugodtan használhatunk mazsolát is.
Kép forrás: saját forrás
A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt és süssünk vékony palacsintákat. Mivel nekem elektromos sütőm van, ezért óriási nagy palacsintákat tudok rajta sütni. Hagyományos palacsintasütővel természetesen több, kisebb palacsinta lesz ebből a mennyiségből.
A töltelékhez a tojások fehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük össze a cukorral és a vajjal. Ehhez keverjük a túrót, a citrom reszelt héjét és ízlés szerinti mennyiségű frissen facsart citrom levét, aszalt áfonyát, majd lazítsuk a tojáshabbal.
Az öntethez keverjük össze a cukrot, a tejszínt és a tojásokat.
A palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan vajjal. A palacsintákat a méretüktől függően vágjuk félbe, vagy harmadoljuk és fektessük sorba a tálba úgy, hogy félig fedjék egymást.
Locsoljuk meg az öntettel.
Tálaljuk porcukorral megszórva.
Allergének: