Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

BBQ csirkeszárnyak amerikai káposztasalátával

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Egy igazi titkos favorit Feri recepttárjából, amit csak a ti kedvetekért most közkinccsé tesz. A káposztasalival együtt ennél amerikaibb fogást le sem rakhatnál az asztalra. Kell hozzá kóla, de ha tudod, hogy menet közben meginnád, akkor duplán vegyél belőle, mert az adja a BBQ szósz lelkét és igazi aromáját. Igen, jól olvasod, kóla. Amitől a végeredmény elképesztően mennyei lesz. A többieknek persze csak a végén áruld el a titkos hozzávalót. Vagy akkor se! Elég, ha csak sokat mondóan és huncutul mosolyogsz

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

1 kg friss és minőségi csirkeszárny
1 fej aprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma meghámozva és felaprítva
0,33 dl kóla
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál mustár
3 evőkanál Worcestershire szósz
3 evőkanál barnacukor
100 g sűrített paradicsom
só, bors
római kömény
2 db babérlevél
csilipehely
fahéj
1 kis fej káposzta
2 db sárgarépa
1 fej lilahagyma
3 dl majonéz
1,5 dl tejszín
lime leve
2 evőkanál barnacukor
1 evőkanál méz

elkészítés

1

Kezdjük a BBQ szósszal. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd felöntjük a kólával. Ezzel kb. 10 percig gyöngyözve főzzük.

2

Ekkor mehet hozzá a többi hozzávaló. Ismét jön a rotyogtatás 15 percig. Ekkor kóstold meg, igazítsd ki az ízeket. Ha elég sűrű, akkor szűrd le.

3

Reszeld apróra a káposztát, sózd be, hogy kiengedje a levét. Nyomkodd ki, majd reszeld hozzá a répát és a lilahagymát is.

4

A többi hozzávalót alaposan keverd össze, öntsd a káposztához és jól masszírozd össze. A legjobb, ha áll egy-két órát.

5

A csirkeszárnyak utolsó harmadát – a vékony részt – vágd le. Alaposan kend be a szósszal, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

6

Alufólia alatt süsd 180 fokon 35 percig. Vedd le a fóliát, emeld a hőfokot 200-ra és még süsd 10 percig, majd tálald


Allergének: Laktózt tartalmaz