receptet találtunk
Egy igazi titkos favorit Feri recepttárjából, amit csak a ti kedvetekért most közkinccsé tesz. A káposztasalival együtt ennél amerikaibb fogást le sem rakhatnál az asztalra. Kell hozzá kóla, de ha tudod, hogy menet közben meginnád, akkor duplán vegyél belőle, mert az adja a BBQ szósz lelkét és igazi aromáját. Igen, jól olvasod, kóla. Amitől a végeredmény elképesztően mennyei lesz. A többieknek persze csak a végén áruld el a titkos hozzávalót. Vagy akkor se! Elég, ha csak sokat mondóan és huncutul mosolyogsz
Kép forrás: saját forrás
Kezdjük a BBQ szósszal. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, majd felöntjük a kólával. Ezzel kb. 10 percig gyöngyözve főzzük.
Ekkor mehet hozzá a többi hozzávaló. Ismét jön a rotyogtatás 15 percig. Ekkor kóstold meg, igazítsd ki az ízeket. Ha elég sűrű, akkor szűrd le.
Reszeld apróra a káposztát, sózd be, hogy kiengedje a levét. Nyomkodd ki, majd reszeld hozzá a répát és a lilahagymát is.
A többi hozzávalót alaposan keverd össze, öntsd a káposztához és jól masszírozd össze. A legjobb, ha áll egy-két órát.
A csirkeszárnyak utolsó harmadát – a vékony részt – vágd le. Alaposan kend be a szósszal, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Alufólia alatt süsd 180 fokon 35 percig. Vedd le a fóliát, emeld a hőfokot 200-ra és még süsd 10 percig, majd tálald
Allergének: Laktózt tartalmaz