Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Bárányleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Bárány vagy birka? Az egy éves kor alatti birkát báránynak nevezik, ha tehetjük a vásárláskor inkább a bárányt válasszuk, mert annak soványabb a húsa, a koleszterintartalma, pedig hasonló, mint a marhának vagy a szárnyasoknak.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

400 g bárányhús
150 g sárgarépa
100 g fehérrépa
100 g gomba
80 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
120 ml 12 %-os tejföl
2 ek étolaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint babérlevél

elkészítés

1

A bárányhúst megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázuk.

2

A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, meghámozzuk, majd a a répákat és a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk.

3

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húst és a hagymát.

4

Hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk.

5

Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a vízzel.

6

Ízesítjük.

7

Főzzük, amíg minden megpuhul.

8

Ha már minden puha, belefőzzük a tejfölt is.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes