Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Banánflan

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ízletes desszert, melyben tökéletesen felhasználhatja a túlérett banánt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

2 banán banán
4 dl félzsíros tej
1 db kinyomott narancs
3 ek cukor
1 evőkanál rum

elkészítés

1

Hámozza meg a banánt, és vágja ketté hosszában, majd az egyes darabokat további két részre.

2

Pirítsa egy percig mindkét oldalon teflonserpenyőben.

3

Flambírozza rummal, majd öntse rá a narancslét. Hagyja továbbfőni egy percig.

4

Keverje össze egy salátástálban a tojást, a tejet és a cukrot. Adja hozzá a banánok főzőlevét.

5

Tegye ki két kis tálra a banándarabokat, és öntse rá az összekevert hozzávalókat.

6

Tegye a tálakat meleg vízzel töltött sütőlapokra úgy, hogy aljuk legyen víz alatt, és süsse a sütőben 170 °C-on (5/6 fokozaton).

7

Úgy ellenőrizheti, hogy az egyik flan közepébe egy kés hegyét beleszúrja, és akkor jó, ha ez száraz marad.

8

Szolgálja fel langyosan.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás