Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Arancini – az olasz strandkaja

Havas Dóra
gasztroblogger

A maradék risotto felhasználásához tökéletes megoldás az arancini, ami nevét formájáról és színéről kapta. Úgy néz ki, mint egy narancs. Nincs másról szó, mint zsemlemorzsába forgatott és olajban kisütött rizsgolyókról, melyeket az olaszok előszeretettel fogyasztanak a strandon, de tipikus dél-olasz street foodnak is számít.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

2 bögre maradék risotto 
10 dkg mozzarellagolyó
1 csipet sáfrány
2 db tojás
3 dkg parmezán
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 kevés Só, bors
fél liter olaj

elkészítés

1

A maradék hűtőben tártolt vagy frissen főtt, de kihűlt risottóhoz hozzákeverjük a sáfrányt, a reszelt parmezánt, a kissé felvert tojást, és ha kell, utána ízesítjük.

2

Kisebb narancsnyi gombócokat formázunk belőle, és minden gombóc közepére egy darab mozzarella sajtot teszünk.

3

Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

4

Amikor minden oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük.


Allergének: