receptet találtunk
Ez költemény nem csak arra újabb bizonyíték, hogy a lazac sütve is egy igazán szaftos, ízletes fogás, de arra is, hogy ha a sós és az édes találkozásáról beszélünk, akkor van jóval izgalmasabb dimenzió is a sertéssült-meggyszósz találkozásánál. Ha valami egészen különleges, de mégis viszonylag gyors és egyszerű vacsorával szeretnéd meglepni az otthoniakat egy borongós hétköznap estén, akkor ezt a receptet neked tettük ide.
Kép forrás: Saját forrás
Hozzáadjuk a csilit, a paradicsomot és a finomra aprított fokhagymát. További 5 percig forraljuk, majd alacsonyra vesszük a lángot.
A keményítőt kikeverjük a vízzel és folyamatos kevergetés mellett a lábasba csorgatjuk. Sűrűsödésig főzzük.
A lazacot falatnyi daraokra vágjuk, nyársra húzzuk. Meglocsoljuk a páclével, és serpenyőben, kevés olívaolajon oldalanként egy-másfél perc alatt kisütjük.
Allergének: laktóz, csili