Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Ananászos csirkesaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az ananász tartalmaz egy bromelin nevű enzimet, mely segíti a fehérjék lebontását, valamint a zsírégetésben is szerepet játszik. Ezt az enzimet csak a friss ananász tartalmazza, a konzerv változatban már nincs jelen.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

200 g csirkemell
200 g ananász
1 csomag light mozzarella
2 evőkanál majonéz
5 evőkanál görög joghurt
30 g dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet Bors

elkészítés

1

Tisztítsuk meg a csirkemellett, majd kockázzuk fel, sózzuk borsozzuk és egy teflonserpenyőben kevés olajat aláöntve süssük meg.

2

Az ananászt mossuk, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel.

3

A tojást főzzük keményre, hámozzuk meg, öblítsük le és kockázzuk fel.

4

A sajtot és a diót szintén vágjuk kockákra.

5

Egy nagy tálban keverjük össze az előkészített hozzávalókat.

6

A joghurtot keverjük ki a majonézzel, ízesítsük sóval borssal, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.

7

Öntsük a dresszinget a salátára.

8

Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: laktóz tojás tojás