Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Ananászos csirkesaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az ananász tartalmaz egy bromelin nevű enzimet, mely segíti a fehérjék lebontását, valamint a zsírégetésben is szerepet játszik. Ezt az enzimet csak a friss ananász tartalmazza, a konzerv változatban már nincs jelen.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

allergén

tojás

hozzávalók

200 g csirkemell
200 g ananász
1 csomag light mozzarella
2 evőkanál majonéz
2 db tojás
5 evőkanál görög joghurt
30 g dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet Bors

elkészítés

1

Tisztítsuk meg a csirkemellett, majd kockázzuk fel, sózzuk borsozzuk és egy teflonserpenyőben kevés olajat aláöntve süssük meg.

2

Az ananászt mossuk, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel.

3

A tojást főzzük keményre, hámozzuk meg, öblítsük le és kockázzuk fel.

4

A sajtot és a diót szintén vágjuk kockákra.

5

Egy nagy tálban keverjük össze az előkészített hozzávalókat.

6

A joghurtot keverjük ki a majonézzel, ízesítsük sóval borssal, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.

7

Öntsük a dresszinget a salátára.

8

Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: laktóz

további receptek

Glutén- és tejmentes csokicseppes muffin A muffin talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert. Az alapja egy kevert tészta, amit ízlés szerint számtalan módon variálhatunk. A liszt egy részét kakaóporra cserélhetjük, így csokis muffint is tudunk készíteni belőle. A tésztájába a csokicseppeken kívül keverhetünk friss, vagy aszalt gyümölcsöket, de akár olajos magokat (mogyoró, mandula, kesudió) is. Mivel kis adagokban sütjük, ezért a sütési idő sem túl hosszú. A tetejét díszíthetjük a kedvenc krémünkkel, így tökéletes vendégváró sütemény, vagy ideális desszert a gyerek zsúrokra is. A gyerekek pedig egészen biztosan boldogan falatozzák az órák közötti szünetekben az uzsonnás dobozból. Kohári Éva 25 perc Libacomb karfiolpürével Tudom, a libasült ikonikus Márton-napi étel, akkor szinte kötelező is enni. Az viszont nincs megírva sehol, hogy máskor nem lehet:-) Így sütöttünk is, omlós hússal, ropogós bőrrel, és a megszokottól kicsit eltérő fűszerezéssel. Az a helyzet, hogy a gyerekszáj egyszerűen igényli a pürét. Ennek általában krumpliból kell lennie, de a gondos szülő azért próbálkozik, most karfiolból, ami nálunk mindig elfogy. Ha néhány karfiolrózsát kihagysz a pürésítésből, meglocsolod egy kevés olívaolajjal, sózod és borsozod, és 180 fokon megsütöd, akkor pedig kapsz egy rendkívül ízgazdag, ropogós kiegészítőt is. Rákóczi Feri 60 perc