receptet találtunk
Igazi gyerekbarát kaja, a srácok imádják, hogy a nyársakra ők húzhatják fel az alapanyagokat, és csakúgy, mint az ananászos pizzát – melyet mélyen elítélünk egyébként –az utolsó morzsáig el fognak tüntetni. A köret egy nagyon különleges rizs, melyet marokkóban kóstoltam, ott koriandert tettek bele, de itthon egyszerűbb a petrezselyem beszerzése. Akinek nincs lehetősége grillezni, az a tűzhelyen is megcsinálhatja egy grillserpenyőben, ha az sincs és pálcika sem, akkor a bepácolt húsokat az ananásszal együtt süssük ki egy forró serpenyőben.
Kép forrás: saját forrás
Készítsd el a pácot az aprított, vagy zúzott fokhagymából, szójaszószból és a mézből. Locsold rá a kockázott csirkére és alaposan forgasd össze. Kevés bors mehet bele, sózni nem kell, mert a szójaszósz magában is elég sós. Hagyhatod egy éjszakára a hűtőben, de két óra alatt már kifejti hatását.
Egy vastag aljú edényben forrósíts fel három evőkanál olajat, majd alaposan forgasd át benne a rizst. Öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel, sózd meg, majd amikor felforrt, vedd takarékra, tegyél rá fedőt és főzd 15 percig. Hagyd még fedő alatt 5 percet.
Egy serpenyőben 3 evőkanál olajon süsd át a répacsíkokat és a mazsolát. A répa karamellizálódik, mennyei íze lesz! A végén add hozzá a mogyorót és a rizst is. Alaposan kavard át, szórd meg a frissen aprított petrezselyemmel.
Amíg fő a rizs, addig az alaposan beáztatott pálcikákra húzd fel felváltva a csirke-, és ananász kockákat. Gyújtsd be a grillt, mehetnek rá a nyársak. Minden oldalát süsd át, amikor már nem ragad a rácsra és kezd a hús kifehéredni, akkor fordíts rajta egy negyedet.
Tipp: Nem kell a répával bajlódnod, az Auchan zöldségosztályán találsz tisztított, egyforma méretűre vágott répa-julienne-t.
Tipp: Ne öntsd ki a szójás-mézes pácot, sütés közben kenegetheted vele a nyársakat.
Allergének: mogyoró